CARN

carn d'olla SN, plat compost de carn, pilota, verdura, llegums, embotits i altres ingredients, bullits a l'olla (DIEC1)

Només mengem carn d'olla per Nadal

carn morta SN, carn que ha perdut la sensibilitat a causa d'una lesió, un cop, etc. (EC)

Va tenir un accident i va perdre la sensibilitat a la cuixa, ja la hi podies picar que no se'n sentia; era carn morta

pell morta (p.ext.), carn viva (p.ext.)

filet bord SN, carn de les llonzes del coll, molt melosa però poc vistosa, que es menja com a bistec o guisada

Cuinava filet bord amb bolets

filet de pobre

[Reus]

filet de pobre SN, carn de les llonzes del coll, molt melosa però poc vistosa, que es menja com a bistec o guisada (DIEC1)

De segon plat hi ha filet de pobre guisat amb pèsols i pastanaga

filet bord (Reus)

tapa plana SN, carn dels animals bovins corresponent a la part posterior de la meitat superior de la cuixa, entre el cap de mort i el tall rodó de la cuixa (EC)

Posa'm quatre talls primets de tapa plana

cap de mort (p.ext.), tall rodó (p.ext.)